Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Suroviny:
- rýžové nudle
- rýžový papír na závitky (má ho každý Vietnamce)
- 1 PL rybí omáčky
- sojová omáčka dle chuti (použila jsem zelený Kikkoman)
- 2 kuřecí prsa
- bílé nebo červené zelí
- sušený česnek, sůl, pepř
- paprika
- jarní cibulka
- kešu ořechy
Postup:
- Nudle uvařte dle návodu.
- Kuřecí prsa rozmixujte s česnekem, solí a pepřem.
- Směs z kuřecího masa opečte na pánvi jako mleté maso.
- Zeleninu nakrájejte na tenké nudličky a přidejte k masu. Malinko podlijte vodou z nudlí a nechte dusit do zvadnutí zeleniny. Dochutíte rybí a sójovou omáčkou.
- Přidejte uvařené nudle a dobře promíchejte.
Rýžový papír:
- Připravte si hlubší talíř nebo širší misku, do které se pohodlně vejde rýžový papír. Do misky vlejte horkou (ne vařící) vodu a jeden plátek rýžového papíru v ní na pár sekund namočte, aby změkl.
- Jakmile zvláční, vyndejte ho a položte na čistou suchou utěrku, aby částečně okapal.
- Přímo na utěrce také můžete rolku dokončit: do středu papíru umístěte směs a přidejte okurku.
- Rýžový papír balíme odspodu – přehneme dolní část přes ingredience, poté zahneme boky a nakonec rolku vyrolujeme směrem nahoru.
Pečení:
Hotové závitky vložte do horkovzdušné fritézy a pečte při 200 stupních Celsia 13-15 minut.
Dobrou chuť!