Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Bramborové chipsy s bylinkovým dipem

28. dubna

Autor: Kristýna Svobodová 

Instagram: @receptyodkristy

Ingredience

Na bramborové špízy:

  • 3–4 větší brambory
  • Sůl a bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, paprika)
  • Olivový olej (volitelné)

Na dip:

  • 200 g tvarohu
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 hrst čerstvé pažitky (nasekané)
  • Sůl a pepř dle chuti

Příprava

  1. Příprava bramborových špízů:

    • Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenká kolečka (cca 2–3 mm).
    • Kolečka brambor propláchněte v ledové vodě, aby se zbavila přebytečného škrobu, a osušte je papírovou utěrkou.
    • Bramborová kolečka opatrně napíchněte na špejle nebo kovové špízy.
    • Podle chuti je posypte solí, bylinkami nebo kořením. Pokud chcete, můžete je lehce potřít olivovým olejem.
  2. Pečení:

    • Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 °C.
    • Špízy s bramborami vložte do fritézy a pečte 15 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  3. Příprava dipu:

    • V misce smíchejte tvaroh, prolisovaný česnek a nasekanou pažitku. Osolte a opepřete dle chuti.
  4. Podávání:

    • Křupavé bramborové špízy podávejte s česnekovo-tvarohovým dipem.
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.