Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Kuřecí Sendvič se Slaninou a Vejcem

28. dubna

Autor: Kristýna Svobodová 

Instagram: @receptyodkristy

Ingredience

  • 500 g toastového chleba
  • 600 g kuřecích prsou
  • 10 plátků slaniny
  • 2 vejce
  • 1 hlava ledového salátu
  • 1 rajče (na plátky)
  • Majonéza (podle chuti)

Postup

  1. Příprava kuřecích prsou:

    • Kuřecí prsa osolte, opepřete a případně přidejte koření (např. rozmarýn nebo česnek).
    • Vložte kuřecí prsa do horkovzdušné fritézy a pečte při 195 °C asi 10-12 minut, dokud nejsou propečená a šťavnatá.
  2. Příprava vajec:

    • Vyklepněte vejce do malé formy a vložte ji do horkovzdušné fritézy. Pečte při 180 °C asi 4-5 minut, dokud nebude vejce podle vašich preferencí – měkké nebo tvrdší.
  3. Příprava slaniny:

    • Vložte plátky slaniny (10 plátků pro dva sendviče) do horkovzdušné fritézy a pečte při 195 °C asi 10-12 minut, dokud není slanina křupavá.
  4. Příprava toustového chleba:

    • Vložte 6 plátků toastového chleba do horkovzdušné fritézy a pečte při 180 °C asi 3-5 minut, dokud nebudou krásně zlatavé a křupavé.
  5. Sestavení sendviče:

    • Na jeden plátek toastu rozetřete majonézu a položte na něj kuřecí prsa, kousek ledového salátu a plátek rajčete.
    • Na další plátek chleba dejte křupavou slaninu (4 plátky), vejce a další listy ledového salátu.
    • Poskládejte sendvič ve formě trojúhelníku a opakujte pro druhý sendvič.
  6. Servírování:

    • Sendviče můžete podávat celé nebo je rozkrojit na menší části. K nim přidejte dip podle chuti, jako je majonéza, hořčice nebo barbecue omáčka.
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.