Skvělý rychlý domácí perník, který si můžete upéct v horkovzdušné fritéze. Připravila pro nás Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy).
Potřebný čas?
Čas přípravy: do 10 minut
Čas vaření: 30 minut
Co budete potřebovat?
- 150 g hladké špaldové mouky
- 95 g třtinového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 10g prášku do pečiva
- 20 ml mléka
- 250 ml neochuceného kefíru
- 60 ml olivového oleje
- 2 lžičky koření do perníku
- máslo a strouhaný kokos na vymazání formy (příslušenství do horkovzudšné fritézy)
- čokoláda a marmeláda na dokončení
Jak budeme postupovat?
- Všechny sypké suroviny smíchejte dohromady.
- K sypké směsi přidejte mokré suroviny.
- Hotové těsto nalijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy.
- Pečte v horkovzdušné fritéze zhruba 30 minut na 150 stupňů.
Hotový perník nechte vychladnout, a poté potřete čokoládovou polevou a ozdobte kokosem.
Dobrou chuť!