💚 Lehké, křupavé a ideální do☀️dní i redukce ✔️
👉🏻střední cuketa
(nastrouhaná, osolená, nechat vypotit a vodu vymačkat)
👉🏻2 vejce
👉🏻100 g strouhané mozzarelly
👉🏻1–2 lžíce parmazánu (nebo eidam/cheddar - také nastrouhat)
👉🏻Sůl, pepř, sušený česnek podle chuti
👉🏻Hrst čerstvé pažitky
Na obalení: klíčené quinoa lupínky.
Na pečení bez tuku, rychle a úsporně: horkovzdušná fritéza @cosori_cz_sk
👩🍳 Postup:
Nastrouhej cuketu, osol a nech 10–15 min vypotit. Poté důkladně vymačkej vodu.
Přidej vejce, mozzarellu, parmazán, česnek, koření a nasekanou pažitku.
Vytvoř karbanátky a obal je v quinoa lupínkách.
Peč ve fritéze na 180 °C cca 15 minut.
Podávej s řeckým jogurtem s bylinkami, koprem nebo dipem z avokáda a rajčátek nebo k salátu.