Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Grilovaná kuřecí křidýlka

28. dubna

Autor: Kristýna Svobodová 

Instagram: @receptyodkristy

Ingredience

  • 150 g kuřecích křídel
  • 30 ml olivového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
  • 4 lžíce koření na grilování (např. česnekový prášek, paprika, sůl, pepř, tymián, rozmarýn)

Postup

  1. Příprava křídel:

    • Kuřecí křídla umyjte, osušte a vložte do mísy.
  2. Kořenění:

    • Přidejte olej a koření na grilování (nebo připravenou vlastní směs koření). Dobře promíchejte, aby byla křídla rovnoměrně pokrytá.
  3. Marinování:

    • Nechte křídla marinovat v lednici ideálně přes noc, aby se chutě dobře propojily. Máte-li méně času, nechte je marinovat alespoň 1-2 hodiny.
  4. Příprava fritézy:

    • Nastavte horkovzdušnou fritézu na 230 °C (450 °F).
  5. Pečení křídel:

    • Vložte marinovaná křídla do košíku horkovzdušné fritézy. Pokud máte hodně křídel, pečte je ve dvou dávkách, aby se dobře propekly a zůstaly křupavé.
    • Pečte křídla 17 minut. Po 10 minutách je můžete otočit, aby byly křupavé ze všech stran.
  6. Servírování:

    • Podávejte křídla s oblíbenými přílohami, jako je dip, čerstvá zelenina nebo hranolky.
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.