Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Grilovaná pražma královská se zeleninovými hranolky

28. dubna

Autor: Kristýna Svobodová 

Instagram: @receptyodkristy

 

Suroviny

Na Grilovanou Pražmu:

  • Pražma královská (očištěná): 1 kus
  • Sůl (dle chuti)
  • Čerstvě mletý černý pepř (dle chuti)
  • Citron: 1 kus
  • Čerstvá petržel, nasekaná: 1 lžíce

Na Zeleninové Hranolky:

  • Batáty: 2 kusy
  • Červená řepa: 2 kusy
  • Sůl (dle chuti)

Postup

Krok 1: Příprava Ryb

  1. Opláchněte Pražmu: Osušte pražmu papírovou utěrkou a zvenku i zevnitř ji osolte a opepřete.

Krok 2: Příprava Hranolků

 Batáty a červenou řepu oloupejte a nakrájejte na hranolky. Hranolky lehce osolte.

Krok 3: Vaření

Pečení Hranolků

  1. Nastavte horkovzdušnou fritézu: Předehřejte ji na 195 °C.
  2. Vložte hranolky do koše horkovzdušné fritézy a pečte 20 minut. V polovině doby pečení hranolky protřepejte, aby se rovnoměrně propekly.

Grilování Ryby

  1. Připravte Rybu: Po 12 minutách pečení hranolků vložte pražmu do předehřáté horkovzdušné fritézy nastavené na 210 °C.
  2. Grilujte Rybu: Grilujte rybu 8 minut, dokud není povrch zlatavý a maso uvnitř jemné.

Krok 4: Podávání

  1. Servírujte Pražmu: Hotovou pražmu přendejte na talíř. Pokapejte ji šťávou z čerstvě vymačkaného citronu a ozdobte nasekanou petrželkou.
  2. Grilovanou pražmu servírujte se zeleninovými hranolkami jako přílohou.
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.