cart
Košík
menu

Grilovaná vepřová žerbra ve šestkové marinádě

5. července

Ingredience:

  • Vepřová žebra 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušený česnek

Marináda:

  • Lžíce švestkových povidel 3
  • Lžíce protlaku 1
  • Lžíce vinného octa 1
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžička červené mleté papriky 1
  • Lžíce olivového oleje 4

Postup:

  1. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 240 stupňů C (465 stupňů F).
  2. Vepřová žebra okořeňte solí, pepřem a sušeným česnekem.
  3. Vložte vepřová žebra do předehřáté fritézy a grilujte je po dobu 10 minut.
  4. Mezitím připravte marinádu. Smíchejte švestková povidla, protlak, vinný ocet, sůl, pepř, červenou mletou papriku a olivový olej.
  5. Po 10 minutách grilování potřete žebra marinádou a pečte je dalších asi 7 minut, dokud nejsou žebra zlatavá a marináda se začne krásně karamelizovat.
  6. Jakmile jsou žebra hotová, vyjměte je z fritézy, nechte chvíli odpočinout a poté je můžete podávat.

Nastavení fritézy:

  • program: grilled
  • čas: 17 minut
  • Teplota: 240°C
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.