cart
Košík
menu

Hranolky s mletým masem a zeleninou

6. března

Mnoho z vás si psalo o recept s mletým masem, tak tady ho máte (ve spolupráci s Kristýnou Svobodovou (@varime_s_kristy)

Jaký čas budeme potřebovat? 

Čas přípravy: do 10 minut

Čas vaření: 20 minut

Počet porcí: podle množství

Jaké suroviny na to budeme potřebovat? 

  • 500g mletého hovězího masa
  • 4 až 5 mrkví
  • 1 cuketa nebo lilek
  • 8 až 10 cherry rajčátek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • italské bylinky, himalájská sůl
  • 1 rajčatová passata 500g
  • voda na podlití
  • parmezán na ozdobení

Jaký je postup? 

  1. Na ghíčku si necháte rozvonět cibuli a přidáte mleté maso.
  2. Jakmile je hovězí maso upečené do zlatova, přidáte nakrájenou mrkev na kolečka, kousky cukety a rajčata.
  3. Okořeníte a přidáte prolisovaný česnek.
  4. Masovou směs zalijete rajčatovou passatou. Nádobku nebo krabici od passaty doplníte vodou a zalijete zbytek passaty s vodou do směsi.
  5. Směs vaříte za občasného míchání pod pokličkou asi 20 minut, do změknutí mrkve.

K této masové směsi si uděláte v horkovzdušné fritéze bramborové hranolky.

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.