cart
Košík
menu

Kuřečí stehna v domácí sladko pálivé omáčce

4. července

Ingredience

  • 10 kuřecích stehen
  • olivový olej
  • koření na kuře
  • 8-10 brambor
  • sůl
  • olej ve spreji

Domácí chilli omáčka:

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek vinného octa
  • chilli lupínky (mixované, sušené chilli)
  • domácí mix sušeného chilli (jalapeños, habanero, moruga)
  • polévková lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 stupňů Celsia.
  2. Očistěte kuřecí stehna a potřete je směsí koření na kuře s olivovým olejem.
  3. Vložte kuřecí stehna a nakrájené brambory do košů fritézy. Brambory osolte a postříkejte olejem ve spreji.
  4. Zapněte fritézu a nastavte čas na 30 minut.
  5. Mezitím připravte domácí chilli omáčku smícháním třtinového cukru, vody, vinného bílého octa, chilli lupínků a domácí chilli směsi v hrnci. Vařte 10 minut.
  6. Po 10 minutách vmíchejte do směsi kukuřičný škrob s malým množstvím vody a vařte omáčku další 2 minuty, dokud nezíská konzistenci sladkokyselé omáčky.
  7. Po uplynutí času vyjměte kuřecí stehna a brambory z fritézy a podávejte s domácí sladko pálivou omáčkou.

Nastavení fritézy

  • program: air fry
  • čas: 30 minut
  • Teplota: 185°C

 

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.