domácí mix sušeného chilli (jalapeños, habanero, moruga)
polévková lžíce kukuřičného škrobu
Postup
Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 stupňů Celsia.
Očistěte kuřecí stehna a potřete je směsí koření na kuře s olivovým olejem.
Vložte kuřecí stehna a nakrájené brambory do košů fritézy. Brambory osolte a postříkejte olejem ve spreji.
Zapněte fritézu a nastavte čas na 30 minut.
Mezitím připravte domácí chilli omáčku smícháním třtinového cukru, vody, vinného bílého octa, chilli lupínků a domácí chilli směsi v hrnci. Vařte 10 minut.
Po 10 minutách vmíchejte do směsi kukuřičný škrob s malým množstvím vody a vařte omáčku další 2 minuty, dokud nezíská konzistenci sladkokyselé omáčky.
Po uplynutí času vyjměte kuřecí stehna a brambory z fritézy a podávejte s domácí sladko pálivou omáčkou.