Domácí mix sušeného chilli (jalapeños, habanero, moruga)
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
Voda20ml
3 polévkové lžíce medu
Postup:
Okořeňte mleté krůtí maso kořením na mleté maso, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Přidejte vejce jemně namleté ovesné vločky a dobře promíchejte.
Vytvořte z masové směsi malé kuličky a napíchejte je na špízy.
Předvařenou kukuřici osolte a nakrájejte na třetiny.
Napíchněte masové kuličky na hroty na špíz a vše včetně kukuřice vložte do koše horkovzdušné fritézy.
Zapněte fritézu a pečte na 185 stupňů po dobu 25 minut.
Připravte domácí medovou omáčku smícháním třtinového cukru, vody, vinného bílého octa, chilli lupínků, medu a domácí chilli směsi v hrnci. Vařte 10 minut.
Po 10 minutách vmíchejte do směsi kukuřičný škrob s malým množstvím vody a vařte omáčku další 2 minuty, dokud nezíská konzistenci sladkokyselé omáčky.