cart
Košík
menu

Obalovaný květák v kukuřičné strouhance s parmezánem

6. března

Ti, kteří patří do týmu "květák", tak pojďte vyzkoušet tento výborný recept na obalovaný květák, který pro nás připravila Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy). Jste připraveni? Tak jdeme na to.

Potřebný čas?

Čas přípravy: do 5 minut

Čas vaření: 15 minut

Počet porcí: podle množství

Co budeme potřebovat?

  • 1 hlava květáku
  • 3 vajíčka
  • rozmixované kukuřičné lupínky
  • sůl, pepř, sladká mletá paprika
  • parmezán

Jak budeme postupovat? 

  1. Nejprve si připravíme květák. Ten očistíte, rozdělíte na růžičky a uvaříte do měkka.
  2. Vedle do misky smíchejte vajíčka s kořením. 
  3. Poté z lupínků uděláte strouhanku, kterou pak promícháte se strouhaným parmezánem. 
  4. Růžičky květáku obalíte ve vaječné směsi a poté ve strouhance. 
  5. Nastříkáte na růžičky olej ve spreji a upečete na 190 stupňů asi 15 minut. 

Ideální je k tomu bramborová kaše, přidejte si k tomu také nějaké ovoce. Kdo má rád, tak může použít tatarku :).

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.