Ti, kteří patří do týmu "květák", tak pojďte vyzkoušet tento výborný recept na obalovaný květák, který pro nás připravila Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy). Jste připraveni? Tak jdeme na to.
Potřebný čas?
Čas přípravy: do 5 minut
Čas vaření: 15 minut
Počet porcí: podle množství
Co budeme potřebovat?
- 1 hlava květáku
- 3 vajíčka
- rozmixované kukuřičné lupínky
- sůl, pepř, sladká mletá paprika
- parmezán
Jak budeme postupovat?
- Nejprve si připravíme květák. Ten očistíte, rozdělíte na růžičky a uvaříte do měkka.
- Vedle do misky smíchejte vajíčka s kořením.
- Poté z lupínků uděláte strouhanku, kterou pak promícháte se strouhaným parmezánem.
- Růžičky květáku obalíte ve vaječné směsi a poté ve strouhance.
- Nastříkáte na růžičky olej ve spreji a upečete na 190 stupňů asi 15 minut.
Ideální je k tomu bramborová kaše, přidejte si k tomu také nějaké ovoce. Kdo má rád, tak může použít tatarku :).