Autor: Michal Turna
www.horkovzdusnerecepty.cz
Instagram @horkovzdusnerecepty
Ingredience na Pizza bagel v horkovzdušné fritéze
Jaké jsou potřeba přísady na dnešní recept? Čím pomazat Pizza bagel a co dát na vrch?
Nejprve si ukážeme základní recept…
- bagel – 4 půlky
- rajčatové sugo / kečup / rajčatová omáčka – 4 lžíce
- strouhaná mozzarella – 3/4 hrnku
- šunka – cca 6 plátků dle velikosti
- olivy – 8 ks (volitelně)
- koření na pizzu
tip: pokud vás zajímají i další kombinace, tak mrkněte níže na ingredience potřebné pro další varianty domácího Pizza bagelu
👩🍳 Postup: Recept na Pizza bagel v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní společně podívat, jak udělat tyto Pizza bagely v horkovzdušné fritéze hezky krok za krokem…
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
- vybalíme si bagely, podkrojíme a potřeme rajčatovou omáčkou, sugem či kečupem
- přidáme trochu sýru, natrhanou šunku, posypeme ještě další strouhanou mozzarellou, poklademe kolečky oliv a zaprášíme kořením na pizzu (např. mix bazalky, oregana, tymiánu, libečku a majoránky)
- vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme po dobu 6 minut
- jakmile je vše krásně opečeno, sýr roztavený a povrch hezky zlatavý, tak můžeme podávat 🤌
tip: pokud máte rádi extra křupavé těstíčko, tak vložte nejdřív bagely do HF a opékejte je 2 minuty samotné, pak mají dokonalou kůrčičku
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct Pizza bagel v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 °C a času 6 minut.
Určitě však bude záležet i na celkové vrstvě přidaných surovin, výkonu vaší horkovzdušné fritézy a jistě i vašich osobních preferencích na propečení.
Nám ale funguje čas 6 minut při 200 stupních perfektně! 👍