Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Recept na Lososa s bylinkovou krustou a zeleninové ratatouille

12. května

Autor: Michal Turna

www.horkovzdusnerecepty.cz

Instagram @horkovzdusnerecepty

Pojďme se podívat, jaké ingredience jsou potřeba na 4 porce lososa s ratatouille

Na lososa s bylinkovou krustou:

  • 4 kousky lososa lososa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 hrst čerstvých či sušených bylinek (petržel, tymián, rozmarýn)
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 4 lžíce strouhanky nebo drcených oříšků
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej

Na ratatouille:

  • 800 g rajčatové omáčky
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 žlutá paprika
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 lžíce provensálského koření
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej

 

👩‍🍳 Postup: Recept na Lososa s bylinkovou krustou a zeleninové ratatouille v horkovzdušné fritéze

Pojďme se nyní podívat, jaký je postup

  • Rajčatovou omáčku nalijeme do vhodné nádoby či zapékací misky
  • Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky, doporučujeme cca 3-5 mm tlustá kolečka
  • Smícháme s olivovým olejem, česnekem a bylinkami, osolíme a opepříme
  • Naklademe na rajčatovou omáčku – můžete poskládat třeba do spirály nebo někdo jen tak pohází, jak se mu zlíbí – záleží na tom, kolik času s přípravou chcete strávit a jak moc má pokrm lahodit oku 🙂
  • Vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy na 180 °C
  • Pečeme po dobu 20 minut
  • Mezitím si připravíme lososa, kterého osolíme a opepříme
  • Dále smícháme hořčici, bylinky, prolisovaný česnek a strouhanku / nasekané oříšky
  • Potřeme směsí z vrchu a stran, a lehce zakápneme olivovým olejem
  • Po 10 minutách pečení ratatouille přidáme lososa do koše HF vedle zeleniny, na rošt (patro) či do druhého koše HF

My jsme pro přípravu pokrmu použili Cosori Turbo Tower PRO, která umožňuje díky roštu vytvořit v jednom košíku dvě patra 👌 Pokud ale vaříte více porcí, tak je také super varianta vařit ve dvou koších zároveňPomoci s načasováním si pak můžete třeba skrze funkci sync, která zajistí, aby obě části jídla byly hotové ve stejný okamžik 😍

  • Lososa pečeme na 180 °C po dobu 10 minut
  • Po celkových 20 minutách by podle tloušťky filetu a kousků zeleniny měla být krusta krásně zlatavá a voňavá, a zelenina dokonale propečená 😍
  • Jakmile je vše hotovo dle našich představ, tak na talíř dáme porci ratatouille, na ni položíme lososa a případně dozdobíme čerstvými bylinkami nebo kapkou citronu 🍋

 

 

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.