Autor:
Lucie Tomanová
Ingredience:
• 100 g feta sýru
• 100 g jemného tvarohu (ve vaničce)
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
• 1 lžička nastrouhané citronové kůry (nemusí být)
Všechny suroviny dej do vyšší nádoby a vyšlehej ponorným mixérem do hladkého, nadýchaného krému. Můžeš přidat trošku vody pro jemnější konzistenci.
🍅 Na servírování:
• cherry rajčátka
• čerstvá bazalka, rukola
• balsamico, sůl
Cherry rajčátka rozpůl, promíchej s trochou olivového oleje a špetkou soli. Peč v horkovzdušné fritéze @cosori_cz_sk na 180 °C asi 10 minut, dokud nezměknou a nezačnou karamelizovat. Po upečení přidej nasekanou čerstvou bazalku.
Servírování 👌🏻
• Krém rozetři na talíř nebo do misky.
• Navrch dej pečená rajčátka, čerstvou rukolu a zakápni balzamikovým sirupem.