Trojobal (mouka, vejce s kořením na sýr, kukuřičné lupínky)
Olej ve spreji
Brusinky (na servírování)
Ledový salát1
Rajčata2-3
Okurka2
Olivový olej
Pepř
Postup:
Připrav trojobal: do jedné misky nasypejte mouku, do druhé rozklepnutá vejce s kořením na sýr a do třetí kukuřičné lupínky.
Hermelín nebo camembert obalte v trojobalu: nejprve v mouce, poté ve směsi vejce s kořením a nakonec v kukuřičných lupínkách.
Vložte hermelín do jednoho koše horkovzdušné fritézy a krokety do druhého.
Obojí postříkejte olejem ve spreji.
Zapněte horkovzdušnou fritézu na 195 stupňů a nechte obě části smažit po dobu 10 minut, dokud nejsou zlatavé.
Mezitím připravte zeleninový salátek: Nakrájejte ledový salát, rajčata a okurku na plátky a smíchejte je v misce. Pokapejte olivovým olejem a přidejte špetku pepře podle chuti.
Po upečení servírujte smažený hermelín s kroketami, doplněné o brusinky a zeleninový salátek.