cart
Košík
menu

Špenátové muffiny

5. července

Ingredience:

  • Vanička baby špenátu 125 g
  • vejce 3ks
  • Třtinový cukr 100 g
  • Olivový olej 100-125 ml
  • Hladká mouka - špaldová 260 g
  • Prášek do pečiva bez fosfátů 4 lžičky
  • Kůra z citronu 1ks

Na krém:

  • Mascarpone 250 g
  • Tvaroh 250 g
  • Vanilka 1

Postup:

  1. Suroviny vyndejte z lednice, alespoň 30 minut před pečením.
  2. Špenát rozmixujte s olivovým olejem do hladka.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.
  4. Přidejte směs špenátu s olivovým olejem.
  5. Přidejte prášek do pečiva, citronovou kůru a prosátou mouku.
  6. Naplňte košíčky a pečte na 170 stupňů 12 minut v horkovzdušné fritéze .
  7. Upečeným muffinům uřízněte špičky a vytvořte drobenku.
  8. Smíchejte suroviny na krém. Přidejte cca 1 PL na muffin a obalte v drobence.
  9. Ozdobte dle vlastní chuti ovocem, čokoládou nebo jedlými květy.

Nastavení fritézy:

  • program: bake
  • čas: 12 minut
  • Teplota: 170°C

 

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.