Jednoduchý a skvělý losos na asijský způsob.
DOBA VAŘENÍ : 8 minut
Počet porcí: 2
TERIYAKI OMÁČKA
118 ml sójové omáčky
50 g cukru
1 g strouhaného zázvoru
1 stroužek česneku, rozdrcený
60 ml pomerančové šťávy
LOSOS
2 filety z lososa (148 g)
20 ml rostlinného oleje
Sůl a bílý pepř, podle chuti
1 SMÍCHEJTE všechny ingredience na teriyaki omáčku v malém hrnci.
2 PŘIVEĎTE omáčku k varu, zredukujte na polovinu a poté nechte vychladnout.
3 ZVOLTE funkci "Předehřátí" na horkovzdušné fritéze, nastavte teplotu na 175°C a stiskněte tlačítko Start/Pauza.
4 POMAŽTE lososa olejem a dochuťte ho solí a bílým pepřem.
5 VLOŽTE lososa do předehřáté horkovzdušné fritézy kůží dolů. Zvolte funkci "Mořské plody", nastavte čas na 8 minut a stiskněte tlačítko Start/Pauza.
6 VYNDEJTE lososa z fritézy po dokončení pečení. Lososa nechte 5 minut odpočinout a poté zesklovatět teriyaki omáčku.
7 PODÁVEJTE na lůžku z vařené rýže nebo s grilovanou zeleninou.
Postup platí pro fritézy Cosori CP158 Premium Smart a CS 158 5,5L Premium Smart.