Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Příprava suchých ingrediencí: V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
Příprava mokrých ingrediencí: V jiné míse vyšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem.
Spojení směsí: Postupně přidávejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud se vše nespojí. Nemíchejte příliš, těsto by mělo zůstat lehce hrudkovité.
Příprava formiček: Těsto rozdělte rovnoměrně do připravených formiček, naplňte je asi do 3/4 výšky.
Pečení: Formičky vložte do koše fritézy (pokud potřebujete, můžete péct na etapy). Pečte při 170 °C přibližně 20 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.