Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Vanilkové muffiny s čokoládou

28. dubna

Autor: Kristýna Svobodová 

Instagram: @receptyodkristy

Ingredience

Suché ingredience

      • 250 g hladké mouky
      • 150 g cukru krystal
      • 1 lžička prášku do pečiva
      • špetka soli

Mokré ingredience

      • 1 vejce
      • 250 ml mléka
      • 100 g rozpuštěného a vychladlého másla
      • 2 lžičky vanilkového extraktu

Další ingredience

      • 100 g hořké nebo mléčné čokolády (nasekané na kousky nebo čokoládové čočky)

Postup

      1. Příprava suchých ingrediencí: V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

      2. Příprava mokrých ingrediencí: V jiné míse vyšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem.

      3. Spojení směsí: Postupně přidávejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud se vše nespojí. Nemíchejte příliš, těsto by mělo zůstat lehce hrudkovité.

      4. Příprava formiček: Těsto rozdělte rovnoměrně do připravených formiček, naplňte je asi do 3/4 výšky.

      5. Pečení: Formičky vložte do koše fritézy (pokud potřebujete, můžete péct na etapy). Pečte při 170 °C přibližně 20 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.