Žemlovku má snad každý rád a tuto nám upekla Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy).
Potřebný čas?
Čas přípravy: do 5 minut
Čas vaření: 12 minut
Co budete potřebovat?
- forma na pečení
- 6 plátků toastového chleba
- 2 vajíčka
- 80 ml mléka
- skořicový cukr
- 2 až 3 jablka
- vanilka
- máslo
Na ozdobu bude perfektní:
- jahody
- arašídové máslo
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat?
- V misce si smíchejte vajíčka, mléko a skořicový cukr.
- Toastový chleba nakrájejte na 1/4 a namočte ve vaječné směsi.
- Do pečící formy vložte první vrstvu pečiva.
- Na první vrstvu naskládejte hrubě nastrouhaná jablka a posypte je skořicovým cukrem.
- Pokračujte dalším vrstvením - toastový chleb a jablka.
- Nakonec dejte na žemlovku plátky másla.
- Pečte v horkovzdušné fritéze na 175 stupňů asi 12minut.
- Po upečení posypte žemlovku moučkovým cukrem a servírujte s ořechovým máslem a ovocem.
Přejeme vám dobrou chuť.