cart
Košík
menu

Žemlovka z horkovzdušné fritézy

9. května

Žemlovku má snad každý rád a tuto nám upekla Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy). 

Potřebný čas?

Čas přípravy: do 5 minut

Čas vaření: 12 minut

Co budete potřebovat?

  • forma na pečení
  • 6 plátků toastového chleba
  • 2 vajíčka
  • 80 ml mléka
  • skořicový cukr
  • 2 až 3 jablka
  • vanilka
  • máslo

Na ozdobu bude perfektní:

  • jahody
  • arašídové máslo
  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat? 

  1. V misce si smíchejte vajíčka, mléko a skořicový cukr.
  2. Toastový chleba nakrájejte na 1/4 a namočte ve vaječné směsi. 
  3. Do pečící formy vložte první vrstvu pečiva.
  4. Na první vrstvu naskládejte hrubě nastrouhaná jablka a posypte je skořicovým cukrem.
  5. Pokračujte dalším vrstvením - toastový chleb a jablka.
  6. Nakonec dejte na žemlovku plátky másla.
  7. Pečte v horkovzdušné fritéze na 175 stupňů asi 12minut.
  8. Po upečení posypte žemlovku moučkovým cukrem a servírujte s ořechovým máslem a ovocem.

Přejeme vám dobrou chuť.

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.